nieuws

Peperduur scherm tegen geluidsoverlast

bouwbreed

rotterdam – Rijkswaterstaat is verdergegaan met de bouw van het geluidsscherm langs de Ceintuurbaan in Rotterdam, waarmee al in 1997 is begonnen. Zoveel mogelijk wordt gewerkt vanaf een tijdelijke werkweg, een gedempte sloot. De aanvoer van werkverkeer en materieel gebeurt over water, zodat het snelverkeer er weinig last van heeft en alleen de vluchtstrook hoeft te worden afgezet. Herfst volgend jaar moet het scherm klaar zijn.

Architecte Marja Haring van Gemeentewerken Rotterdam ontwierp het scherm. Zij won er de Aluminium Award 1999 mee. Van Campen uit Lelystad maakte het scherm. Voor de plaatsing zorgt aannemer Vermeer Beton- en Waterbouw uit Hoofddorp.

Normaal gesproken kost een geluidsscherm rond vijfhonderd gulden per vierkante meter. Het scherm van Haring is driemaal zo duur, vanwege de constructie en de materiaalkeuze. Het wordt uitgevoerd in aluminium en transparant materiaal.

Reageer op dit artikel