nieuws

Oost-Groningen in trek bij Randstedelingen

bouwbreed

scheemda – Hoewel de graafwerkzaamheden voor de nog te bouwen 1200 luxe huizen in het toekomstige woon-, recreatie- en natuurgebied De Blauwe Stad in het Oost-Groningse gebied Oldambt pas in 2001 beginnen, is de belangstelling al buitengewoon groot.

Het Projectbureau Blauwe Stad wordt, nu de plannen steeds concretere vormen aannemen, dagelijks met name vanuit de Randstad gebeld door belangstellenden voor de woningen in de prijsklasse van vier ton of meer. Dat is volgens woordvoerster A. Veldkamp van het projectbureau geen verrassing. “De Groningse politiek en wijzelf gaan er vanaf het begin van uit dat ongeveer de helft van de toekomstige bewoners van buiten de regio komt. Daar is gedegen marktonderzoek naar gedaan.”

Overigens kan er nog geen optie worden genomen op de toekomstige huizen in De Blauwe Stad, waarmee in totaal 120 miljoen gulden is gemoeid.

Veldkamp: “We kunnen belangstellenden wel op de hoogte houden van de ontwikkelingen. De uitgifte van woningen wordt uiteindelijk geregeld via het consortium van grote bij de plannen betrokken bouwbedrijven.”

Behalve de nieuwbouw van twaalfhonderd luxe woningen wordt in het Oldambt op onrendabele landbouwgronden een enorm meer gecreeerd. Hierdoor moet een voor Nederland unieke combinatie van wonen, recreeren en natuurbeleving ontstaan.

Reageer op dit artikel