nieuws

Noorwegen beveiligt wegen tegen lawines

bouwbreed

oslo – De Noorse overheid steekt de komende jaren 2 miljard kroon (540 miljoen gulden) in de beveiliging van het wegennet tegen lawines en grondverschuivingen. Minister van verkeer Dag Jostein Fjaervoll heeft hiervoor een plan van aanpak gepresenteerd.

Dit actieplan wordt uitgevoerd in de periode 2001-2007. Fjaervoll hoopt dat de beveiliging resulteert in minder ongelukken en tevens bijdraagt aan verbetering van de verkeersstromen, ook met het oog op het bedrijfsleven.

Dezelfde minister lanceert verder een investeringsplan om het aantal alleen met gruis verharde rijkswegen terug te dringen, eveneens met het doel een vlotter vervoer te bewerkstelligen. Verharding levert volgens hem ook minder onderhoudskosten op. De operatie gaat 108 miljoen gulden kosten in de periode 2000-2004.

Reageer op dit artikel