nieuws

Maastricht wil afval ondergronds opslaan

bouwbreed Premium

maastricht – De gemeente Maastricht wil af van de het ophalen van huisvuil aan de huisdeur. Ondergrondse afvalcontainers worden de vervangers. De wijk Malberg is aangewezen als proefgebied.

Op vier pleinen in de wijk komen verzamelbakken onder de grond voor glas, papier, textiel en blik. Maastricht wil dat de plekken sociale ontmoetingsplaatsen worden en ze laten aankleden door kunstenaars. In Malberg worden tevens 39 containers geplaatst voor het opslaan van overig huisvuil, de afvalcomponent waarvoor moet worden betaald. Maastricht voert hiervoor de afvalchipkaart in. De landelijke norm is dat de mensen maximaal 125 meter met de afvalzak mogen lopen. Als de proef slaagt, worden de containers ook geplaatst in andere stadsdelen.

Reageer op dit artikel