nieuws

Lichtregeling met nieuwe interface

bouwbreed Premium

Digital Addressable Lighting Interface (DALI) van verlichtingsfabrikant Osram is een nieuwe methode om licht te regelen zonder ingewikkelde programma’s. DALI vult de leemte op tussen de niet-flexibele 1-10V-systemen en de vaak te complexe ‘bus’-systemen. Typische toepassingen voor DALI zijn kantoren en middelgrote ruimten.

Elektronische voorschakelapparaten (EVSA) zijn te adresseren met de digitale interface. Zij kunnen hun stuursignalen ontvangen via een aparte lijn. De commando’s zijn geschreven voor specifieke verlichtingsopdrachten en kunnen elk moment eenvoudig worden veranderd.

Via een retourkanaal kan het functioneren van de EVSA’s worden opgevraagd. Individuele lichtpunten kunnen worden aangepast door de digitale regeling. Dat bespaart energie. De bedrading is eenvoudig en bij de overgang naar DALI kunnen bestaande stuurleidingen worden gebruikt.

Osram Nederland BV, Alphen aan den Rijn, telefoon (0172) 483838.

Reageer op dit artikel