nieuws

Kraanbedrijf ook verantwoordelijk voor onzichtbare schade

bouwbreed

groningen/franeker – Zeven jaar na dato lijkt het einde van de slepende kwestie tussen kraanbedrijf BKF uit Franeker en de regionale omroep RTV Noord nabij. Inzet van de discussie is de vraag of het kraanbedrijf verantwoordelijk is voor de onzichtbare schade aan de apparatuur in een reportagewagen die in 1992 van zeven meter hoogte uit de takels van een telescoopkraan van BKF viel. De rechtbank in Groningen oordeelde van wel.

RTV Noord had de juridische procedure tegen BKF aangespannen omdat de omroep vindt dat het recht heeft op aanvullende schadevergoeding na het ongeval in 1992. Tijdens de voorbereidingen van een manifestatie in de Groninger Martinihal, viel bij takelwerkzaamheden een reportagewagen uit de strop van een telescoopkraan van BKF. Daarbij raakten beide zwaar beschadigd.

Niet bekend

Reageer op dit artikel