nieuws

KPN en Libertel delven onderspit

bouwbreed

haarlemmermeer – De gemeente Haarlemmermeer heeft de bezwaarschriften van KPN Telecom en Libertel tegen de inperking van de plaatsing van GSM-zendinstallaties verworpen. De telecommunicatiebedrijven verzetten zich tegen het beleid van de gemeente om voor de bouw van zendinstallaties voortaan een bouwvergunning verplicht te stellen. De gemeente Haarlemmermeer heeft als eerste in Nederland een vergunningplicht ingesteld om de wildgroei aan GSM-masten te beteugelen. KPN en Libertel willen daar niet aan meewerken. In juni bepaalde die dat de gemeente in haar recht stond met het besluit. De bezwaarschriften van de telefoniebedrijven zijn nu in het verlengde van die uitspraak verworpen.

Inmiddels hebben GS van Noord-Holland 29 bouwaanvragen goedgekeurd voor plaatsing op panden waarin niet gewoond wordt. De verzoeken zijn van Telfort, Ben en Dutchtone. KPN en Libertel hebben nu ook aanvragen ingediend.

De gemeente is nog volop in overleg met de telefoniebedrijven over de plaatsing van zendinstallaties op woonhuizen en flats. Vooralsnog heeft de gemeente dat verboden, maar zij is wel op zoek naar alternatieve locaties. Daarbij moeten de bedrijven zoveel mogelijk gezamenlijk gebruik maken van een plek.

Reageer op dit artikel