nieuws

Installatiebedrijf van Begemann krijgt uitstel van betaling

bouwbreed

den haag – De resultaten van Begemann komen dit jaar flink onder druk te staan door het installatiebedrijf QtecQ in Hengelo, dat woensdag uitstel van betaling heeft verkregen. Begemann heeft voor QtecQ een voorziening gevormd van 43 miljoen gulden.

Waar het jaarresultaat van de industriele participatiemaatschappij uitkomt, zegt Begemann nog niet te weten. Het operationele resultaat zal onveranderd zijn. De uitkomst onder de streep is sterk afhankelijk van de opbrengsten van transacties die in de tweede jaarhelft gaan plaatshebben.

QtecQ is een ingenieursbedrijf dat actief is in de energiesector. De omzet is 165 miljoen gulden per jaar. Er werken 448 mensen. QtecQ legt de elektrische installatie aan van de scheve staartbrug bij Leeuwarden.

Volgens de CNV Bedrijvenbond zijn de financiele problemen ontstaan door mismanagement. QtecQ was bezig met reorganiseren. Bij het uitkomen van het jaarverslag van Begemann in april ging de Bredase moeder er vanuit dat QtecQ dit jaar een licht positief resultaat zou behalen. Daarna ging het echter mis. Een aanzienlijke financiele injectie bleek noodzakelijk, maar Begemann wilde geen geld meer in het bedrijf steken.

Reageer op dit artikel