nieuws

Geslaagde verdeling van verdringingslucht

bouwbreed

APS/KE Fibertec verdringingsluchtverdeelslangen hebben bij Albany International BV in Dieren een einde gemaakt aan problemen met te hoge temperaturen en tocht. Air Product Systems Benelux CV uit Strijen leverde de slangen, de totale installatie is gemaakt door GDW van Harn Installatietechniek.

Albany International produceert papiermachinebekleding – vormdoeken, persvilten en droogzeven – die worden gebruikt in verschillende fasen van het papierproductieproces. Het bedrijf is de grootste leverancier van papiermachinebekledingen ter wereld.

Als gevolg van de relatief lage productiehal (hoogte zes meter) liep de temperatuur te hoog op. De motoren van de verschillende machines (weefgetouw, droogcilinders, en dergelijke) en de verlichting ontwikkelen veel eigen warmte. Aanvankelijk was een installatie aanwezig waarvan de units van buitenaf lucht aanzogen, waarbij de lucht niet werd gekoeld. Het personeel ondervond hinder van de te hoge temperatuur en de optredende tocht.

De oplossing van de problemen lag in het APS/KE Fibertec verdringingsluchtslangsysteem. De lucht treedt over de gehele lengte van een luchtverdeelslang in gelijkmatige en gelijke hoeveelheden naar buiten. De luchtslangen van geweven technische garens zijn over het gehele uitblaasoppervlak doorlaatbaar. De textiele luchtslangen kunnen gemakkelijk worden gereinigd.

De bescheiden diameter van de slangen maakte het mogelijk te voldoen aan de bouwtechnische eisen met betrekking tot de beperkte hoogte van het plafond om de kabelbanen. Het gewicht is ongeveer 300 gr/m2.

Air Product Systems Benelux is de exclusieve importeur in de Benelux van luchtverdeelsystemen van KE Fibertec AS te Denemarken.

Air Product Systems Benelux, Strijen, telefoon (078) 6748888.

Frisse lucht aan een laag plafond in een productiehal.

Reageer op dit artikel