nieuws

Elementen plegen aanslag op D66

bouwbreed

den haag – De dagen van D66 lijken definitief geteld. Niet alleen laten de kiezers het massaal afweten – Bureau Interview meldt dat de partij tien van de vijftien zetels zou overhouden als er nu verkiezingen plaatsvonden – maar ook de elementen keren zich ongekend fanatiek tegen de ooit zo roemruchte democraten.

In de fractiekamers van D66 aan het Binnenhof hebben schimmels ervoor gezorgd dat de houten fundamenten van de vloer rotten. De situatie is zo ernstig dat de werkruimten van drie kamerleden terstond moesten worden ontruimd vanwege instortingsgevaar.

Volgens een woordvoerder van de Rijksgebouwendienst zat er te veel beweging in de vloerconstructie en moeten de balkkoppen onder de vloer worden vernieuwd. “We ontdekten onregelmatigheden in het plafond van de ruimten die onder de fractiekamers van D66 liggen. Uit onderzoek bleek dat de balkkoppen door schimmels zijn aangetast. Je kunt het vergelijken met een plank die je over een sloot legt: als je er op gaat staan, buigt de plank een stukje door. Op zich is dat geen probleem. Maar als hij te ver doorbuigt, tjsa…”

Pas volgende week kunnen de politici hun werkruimte weer veilig betreden. Dan zijn de aangetaste delen vervangen, voor een bedrag van maximaal twee ton. Voor alle zekerheid onderzoekt de Rijksgebouwendienst hoe het met de vloeren van de belendende percelen is gesteld. Dit onderzoek begint in de herfst.

Reageer op dit artikel