nieuws

Duikteam zoekt naar klooster IJsselmeer

bouwbreed

stavoren – Een Fries duikteam doet in het IJsselmeer pogingen om restanten van het vroegere klooster van Sint Odulfus naar boven te halen. Het klooster werd naar wordt aangenomen in de zestiende eeuw verzwolgen door de toenmalige Zuiderzee.

Het klooster moet ergens ter hoogte van Stavoren liggen, ruim een kilometer uit de kust. Bij eerdere duiken werden dit jaar wat restanten naar boven gehaald. Om welk materiaal het precies gaat en of het kloosterrestanten zijn, moet onderzoek nog uitwijzen.

De provincie Friesland hoopt dat de duikploeg erin slaagt fundamentrestanten te vinden. Op basis daarvan kan een beter beeld van het vroegere klooster worden verkregen. De vondst van het klooster is voor de provincie van grote archeologische waarde.

Reageer op dit artikel