nieuws

Bouw grens complex Groningen in impasse

bouwbreed

nieuweschans – Er kan voorlopig niet verder worden gebouwd aan het grensoverschrijdende centrum Poort van Groningen op de Duitse grens bij Nieuweschans. De Duitse eigenaresse L. Riedl van een pal over de grens gelegen Score-tankstation wil harde garanties, nadat ze de bouw begin dit jaar door de Duitse politie liet stilleggen. Riedl wil van Nederlandse zijde vooral duidelijkheid over het onderhoud van en de verantwoordelijkheid voor een in de bouwplannen opgenomen loopbrug over de A7, die op haar terrein uitkomt.

De bouw van het miljoenen guldens kostende grenscomplex, met onder meer een toeristisch informatiecentrum, een wegrestaurant en een Texaco-tankstation, ligt al maanden stil, nadat volgens Riedl plotseling bleek dat de loopbrug andersom werd gebouwd dan op eerdere tekeningen was aangegeven. Riedl wil harde garanties wie opdraait voor het onderhoud van de brug en wie aansprakelijk is bij eventuele ongelukken. Zolang hier geen duidelijkheid over bestaat, weigert zij mee te werken aan het opheffen van de bouwstop.

Volgens Riedl zijn in een eerder stadium duidelijk afspraken gemaakt met de bij de plannen betrokken Nederlandse overheden. Riedl geeft nadrukkelijk aan het grenscomplex niet te willen blokkeren, maar alleen te streven naar duidelijke afspraken op papier.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels