nieuws

Bedrijventerrein op grens in regio Venlo

bouwbreed Premium

venlo – In de regio Venlo wordt een grensoverschrijdend industrieterrein van 218 hectare aangelegd. Het is, na het terrein Heerlen-Aken, het tweede en tegelijk het grootste in Limburg. Gelijktijdig worden de omliggende natuurgebieden met elkaar verbonden door groenzones.

De colleges van B en W van Venlo, Tegelen en het Duitse Nettetal hebben hierover overeenstemming bereikt.

Het plan is opgesteld door de adviesbureaus BRO en Baugrund. Nettetal legt een 165 hectare nieuw industrieterrein aan in het Kreuzackersfeld. Venlo herontwikkelt het bedrijventerrein Keulse Barriere en Schwanenhaus, inclusief het bestaande douanecomplex.

Tegelen is reeds bezig met de vernieuwing van het bedrijventerrein Kaldenkerkerweg. De drie grote natuurgebieden worden via twee groenzones van maximaal driehonderd meter breed met elkaar verbonden.

Reageer op dit artikel