nieuws

Aantal huiseigenaren Denemarken stijgt

bouwbreed

kopenhagen – Denemarken telt op 20.000 stuks na 2,5 miljoen woningen. Dat is 400.000 meer dan in het begin van de jaren tachtig en ruim 100.00 meer dan begin jaren negentig. De gemiddelde grootte van de huishoudens daalde in diezelfde periode naar 2,19 personen. Dat cijfer was begin jaren tachtig 2,45, zo blijkt uit een overzicht van het Deense bureau van de statistiek Danmarks Statistik (DS).

Deze instelling meldt ook dat 62 procent van de woningen bij de bewoners in eigendom zijn. Met name in het lopende decennium is het aantal huiseigenaren toegenomen als gevolg van de rentedaling, stijgende werkgelegenheid en een opwaartse trend van het reele loonniveau. Van de eigen woningen zijn er 1,01 miljoen vrijstaand.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels