nieuws

Zachte winter en Duitsland nekken cv-producent Atag

bouwbreed

den haag – Atag, fabrikant van onder andere cv-ketels, heeft het eerste halfjaar nog slechter gedraaid dan verwacht. Het bedrijf uit Ulft noteert over de eerste zes maanden een verlies van 12 miljoen gulden. Dat is bijna net zoveel als de winst voor buitengewone posten van 1998 als geheel (12,7 miljoen).

Het bedrijf zag dit jaar de verkoop in Duitsland sterk dalen. Ook in Nederland kampt Atag met een tegenvallende verkoop van verwarmingsapparatuur. Dat is te wijten is aan de zeer zachte winter.

In mei maakte het bedrijf al bekend de winst van vorig jaar niet te kunnen evenaren. Op 18 augustus, bij de toelichting op de cijfers, zal de directie bekendmaken welke maatregelen er komen om het tij te keren.

Binnen de directie is onenigheid ontstaan over wat er gedaan moet worden om het bedrijf weer gezond te maken. Bestuursvoorzitter R. Vermeulen legde begin deze maand als gevolg van het conflict zijn functie neer.

De cv-productie in Lichtenvoorde zal zich meer dan in het verleden gaan concentreren op de kernactiviteit. De nieuwe directeur R. Hezemans verklaarde onlangs dat men het accent legt op de productie van verwarmingsinstallaties, toebehoren en de projectenmarkt. Ook zal men de hoogrendementsketels meer gaan exporteren omdat de Nederlandse markt volgens Atag is verzadigd.

Reageer op dit artikel