nieuws

Winst NCD Groep staat onder druk

bouwbreed

den haag – De omzet van de Nederlandse Cement Deelnemingsmaatschappij (NCD) is in 1998 met ruim 5 procent gestegen tot 681,9 miljoen gulden. De winst liep met iets meer dan 2 miljoen terug tot 20,886 miljoen gulden. Het haperende resultaat komt doordat de rentelasten als gevolg van een aankoop en twee deelnemingen fors omhoog schoten. Daarnaast werd een reservering getroffen voor toekomstige herstructureringen.

De NCD Groep bestaat uit drie divisies: betonmortel, betonproducten en handel. De drie groepen hebben ruim zestig bedrijven die meer dan negentig vestigingen hebben. Handel is met een omzet van 441 miljoen gulden (+5 procent) de grootste divisie. Na jaren van problemen bij dit onderdeel is de NCD-directie tevreden. “De ingevoerde rationaliseringsmaatregelen beginnen hun vruchten af te werpen.”

Tot de divisie handel behoren BouwCenters en voor 30,6 procent de BBN-Groep. Ter versterking van deze activiteit kocht BBN eind vorige week Fritz en Klein Bouwmaterialen en Erka Bouwspecialiteiten uit Amsterdam. Door de nieuwe aankopen verwacht NCD, in handen van twaalf Duitse ondernemingen, dit jaar een omzet te kunnen realiseren van 800 miljoen gulden.

De winst zal naar verwachting een aanzienlijke stijging vertonen.

Reageer op dit artikel