nieuws

Wiellader voor afvalverwerking

bouwbreed

JC Bamford presenteert de JCB 436 Wastemaster, een wiellader die speciaal is ontworpen voor de afvalverwerkingsbranche. De machine is gebaseerd op de JCB 436HT met vier cilinders, waardoor de machine geschikt is voor op- en overslag van goederen en afval.

De Wastemaster is voorzien van Super High Lift Arms en airco en biedt goed zicht vanuit de achterop gemonteerde cabine. De loshoogte bedraagt 4,26 meter bij 45 graden. Daardoor is de machine geschikt voor het laden en aandrukken van afval in voertuigen met hoge zijkanten.

De hefarmen zijn voorzien van de standaard hydraulische cilinders, lagers en kantelstukken van de JCB 436. Het motorvermogen van de Wastemaster bedraagt 162 paardenkracht, de uitbreekkracht is 14.000 kgf. De machine heeft een extra grote laadbak.

De Wastemaster is voorzien van een motor van de 1000-6 series JCB Diesel Turbo.

Desgewenst kan de wiellader bovendien worden voorzien van

‘heavy duty’ Michelin-banden. Deze zijn ontworpen voor zwaar werk als afval- en schrootverwerking.

Speciaal voor dit werk is een bescherming ontworpen voor het chassis, de remmen, de slangen van de hefcilinders, motor, transmissie en koelmotor. De stuurcilinder is hoog in het chassis gebouwd.

JC Bamford NV, Waardenburg, telefoon (0418) 654652.

De JCB 436 Wastemaster is speciaal ontworpen voor afvalverwerking.

Reageer op dit artikel