nieuws

Voorlopig geen garage onder Hofvijver

bouwbreed

den haag – Den Haag legt voorlopig geen parkeergarage onder de Hofvijver aan. Volgens B en W bestaat momenteel geen behoefte aan extra parkeerruimte in de stad.

Het plan voor de bouw van een parkeergarage onder de Hofvijver is afkomstig van bouwondernemer Ballast Nedam. Wethouder Meijer van Verkeer verklaarde vrijdag echter dat uit tellingen blijkt dat Den Haag voorlopig toe kan met de bestaande parkeerfaciliteiten.

Begin volgend jaar neemt het gemeentebestuur een beslissing over de herinrichting van de binnenstad. Als zij dan besluit het centrum aantrekkelijker te maken voor toeristen en dagjesmensen, ontstaat wellicht toch extra behoefte aan parkeerruimte. Eerst probeert het gemeentebestuur echter de bestaande parkeerfaciliteiten beter te benutten. Het hoopt bijvoorbeeld dat de parkeergarages van het ministerie van Financien en de Raad van State ook toegankelijk kunnen worden voor de bezoekers van de stad.

Reageer op dit artikel