nieuws

Verhoeve Groep versterkt zich met Opbouw

bouwbreed Premium

hummelo – De Verhoeve Groep in Hummelo heeft Wegenbouwbedrijf de Opbouw in Leeuwarden overgenomen. Met de nieuwe aanwinst wil de groep haar positie in het noorden versterken.

De Opbouw is actief op het gebied van infrastructuur, waterbehandeling, groenvoorziening en projectontwikkeling.

De Verhoeve Groep, die dit jaar 140 jaar bestaat, neemt alle aandelen over van PAX Beheer. De laatste richt zich volledig op transport, logistiek en distributie. Bij de Opbouw werken vijftig mensen. De Friese bouwer is evenals de Verhoeve Groep een familiebedrijf en goed voor een jaarlijkse omzet van vijftien miljoen gulden.

Aanvulling

“De Opbouw zocht aansluiting en wij zochten uitbreiding” licht algemeen directeur S. Verhoeve de overname toe. Hij is duidelijk ingenomen met de laatste aanwinst. “Met deze overname willen we onze activiteiten in vooral het noorden versterken en verbreden. Negentig procent van de omzet van de Opbouw komt uit het particuliere marktsegment. In die regio behalen wij negentig procent van onze omzet bij overheidsinstellingen.”

De Opbouw blijft de komende jaren onder directie staan van directeur R. Post en opereert onder eigen naam vanuit het kantoor in Leeuwarden. “We willen een platte organisatie blijven” stelt Verhoeve nadrukkelijk.

Eerder dit jaar al deed de Verhoeve Groep van zich spreken door de overname van het failliete bedrijf Van den Brand en de oprichting van Verhoeve Watertechniek. Deze nieuwe werkmaatschappij in Zevenbergen richt zich op het ontwerp, de aanleg, het onderhoud, service van beregeningsinstallatie in sport en recreatie, tuinen en parken en industrie.

Specialisme

De Opbouw vormt een belangrijke aanvulling op het dienstenpakket. Verhoeve: “Het bedrijf bezit een aantal specialismen. De Opbouw is heel ver op het gebied van waterbehandeling. Een en een is drie, zo moet je het zien. Gezamenlijk kunnen we beter een vuist maken, ook landelijk. We zijn een oude traditionele wegenbouwer, die zich wil onderscheiden in allerlei specialismen die een raakvlak vertonen met de wegenbouw en die netjes vermarkten. Dat beogen we met jonge mensen die breed inzetbaar zijn. De gemiddelde leeftijd bij ons is 32 jaar.”

De Verhoeve Groep heeft naast Hummelo (hoofdkantoor) en Zevenbergen vestigingen in Arnhem, Hengelo (O), Jirnsum, Leeuwarden, Rhoon en Zelhem. De jaarlijkse omzet schommelt rond de negentig miljoen gulden.

Met de Opbouw breidt de Verhoeve Groep haar dienstenpakket verder uit. De laatste aanwinst is onder andere gespecialiseerd in waterbehandeling.

Reageer op dit artikel