nieuws

Vastgoedman Philips krijgt ontslag

bouwbreed

den haag – Philips heeft hardhandig ingegrepen bij haar vastgoedafdeling. Manager R.A. Storms van dit onderdeel kan omzien naar een andere betrekking, nadat hij Philips-gronden voor een habbekrats had verkocht. Het elektronicaconcern wil verder niet op de affaire ingaan.

Een adviseur van Philips Vastgoed kocht op een unieke locatie vijfduizend vierkante meter grond voor bijna 17.000 gulden. De transactie vond onder het bewind van Storms plaats. De lokale makelaardij voelde zich genomen door de ‘vriendenprijs’ van 3,40 gulden per vierkante meter. Makelaars schatten de grond op boven de acht ton.

De grond was in bezit van onroerendgoedmaatschappij De Nieuwe Erven. Deze onderneming is geheel in handen van Philips. Niet alleen Storms stond achter de deal, maar ook de directeur van de Nieuwe Erven, P. Dijkema.

Reageer op dit artikel