nieuws

Vakantie (I)

bouwbreed

Terug van vakantie. Zorgeloos gekampeerd. Temidden van geurende brem, kruiden en voorjaarsbloemen gewandeld in de heuvels aan de voet van de Pyreneeen. De dorpsbewoners opgeschrikt met mijn Wild Wonen T-shirt. Omringd door kastelen van Katharen en eeuwenoude kloosters. Op heen- en terugreis nog wat stadjes aangedaan met Romeinse ruines en Gotische kathedralen. Geheel verfrist en uitgerust.

Met een frisse kijk ook op het vak. Ik hield altijd slagen om de arm en drukte me genuanceerd en opbouwend uit, maar het is me duidelijk geworden dat het geen zin meer heeft er nog langer omheen te draaien. Het hoge woord moet er maar eens uit. Welbeschouwd, zonder omhaal van woorden, moet het eenvoudigweg worden geconstateerd: de architectuur van deze eeuw heeft toch eigenlijk niets, ja werkelijk niets van waarde opgeleverd.

Zo, dat staat. Nu de onderbouwing nog. Daarover de volgende keer meer.

Reageer op dit artikel