nieuws

Utrechtse installateurs te druk: controle op legionella stokt

bouwbreed

utrecht – Door de grote drukte bij de erkende installateurs hebben enkele tientallen Utrechtse zwembaden nog niet kunnen voldoen aan de verplichting om hun installaties te laten controleren op de aanwezigheid van de legionella-bacterie.

Controle van de warmwaterinstallatie door een erkend installatiebureau is een eis van de provincie.

Enkele weken geleden droeg de provincie de 98 Utrechtse zwembaden op hun warmwaterinstallaties te controleren en desgewenst maatregelen te nemen. De meeste zwembaden hebben inmiddels aan die opdracht gehoor gegeven. Maar volgens gedeputeerde J. Kamp zijn de controles veelal niet uitgevoerd door erkende installateurs. Die hebben het op dit moment veel te druk om aan alle verzoeken te kunnen voldoen.

Kamp heeft er begrip voor dat de zwembaden problemen hebben met het vinden van een erkend installatiebureau. Maar ze houdt vast aan haar eis, omdat ze elk risico wil uitsluiten. “Controle moet daarom in principe gebeuren door een erkende installateur.”

Waarschijnlijk krijgen de zwembaden enig respijt en kunnen zij alsnog aan de eis van de provincie voldoen. Zwembaden die uiteindelijk niet voldoen aan de opdracht maatregelen te nemen tegen besmetting kunnen onder bestuursdwang worden gesloten. Dit lot dreigt voor de zestien baden die helemaal niet hebben gereageerd op de opdracht van het provinciebestuur.

Reageer op dit artikel