nieuws

Sluis IJmuiden kan tegen superstorm

bouwbreed Premium

ijmuiden – Hij komt maar eens in de pakweg 10.000 jaar voor, maar dan is het raak: de superstorm. Een orkaan met een vernietigende kracht die zelfs de sluizen van IJmuiden uit het lood blaast. Om tijdens een dergelijke calamiteit de veiligheid te kunnen garanderen zijn de oudste sluizen van de Noord-Hollandse gemeente gerenoveerd.

De kosten van het project bedroegen 88 miljoen gulden. In de bestaande sluis werd een nieuwe verlaat gebouwd. Daarnaast is de sluis verlengd van 69 naar 111 meter. Het karwei duurde twee jaar. Tijdens die periode was de sluis gesloten. In april werd hij weer in gebruik genomen, maar pas donderdag verrichtte de staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat de officiele openingshandeling.

Reageer op dit artikel