nieuws

Sitek introduceert nieuwe spouwmuurisolatie

bouwbreed Premium

Sitek Thermal Ceramics introduceert het isolatiemateriaal UltraWall als oplossing voor het behouden van de traditionele spouwbreedte van 100 millimeter, waarbij toch wordt voldaan aan de huidige dubo-eis voor gevelisolatie van Rc 3,5 m2K/W.

UltraWall, dat bestaat uit tweezijdig met PE-folie bekleed resolschuim, bereikt die isolatiewaarde al bij een dikte van 65 millimeter. Dat betekent dat er ruimte overblijft voor ventilatie. Het product is vrij van hcfk. De isolatie moet worden vastgezet met kunststof klemmen met vochtafvoer naar de buitenmuur, bijvoorbeeld LipClips. Er moeten tenminste vier spouwankers per m2 van verzinkt draad – of, en bij voorkeur, van rvs – te worden toegepast. UltraWall smelt niet en draagt niet bij tot vlamuitbreiding en brandvoortplanting. Er komen bij brand geen giftige of explosieve gassen vrij. Het product is er in dikten van 20 tot en met 120 millimeter. De standaard afmetingen zijn 1200 bij 1000 millimeter.

Sitek Thermal Ceramics BV, Udenhout, telefoon (013) 5112453.

Reageer op dit artikel