nieuws

Rotatielaser van Bosch

bouwbreed

Bosch heeft een halfautomatische horizontale rotatielaser BL 50R aan zijn assortiment toegevoegd. Hiermee zijn zonder verdere hulpmiddelen exacte hoogteverlopen en referentielijnen tot een afstand van 50 meter van de meetplek te nivelleren en te meten.

De laser is zowel binnen als buiten, ook met regenachtig weer, inzetbaar en is primair bedoeld voor het afhangen van plafonds, het leggen van vloeren, het stellen van muren en kozijnen, de gevel- en staalbouw en het stellen van funderingen en terrassen. Het apparaat is met een afwijking van plus of min 0,25 millimeter nauwkeurig.

De rotatielaser kan op twee manieren worden gebruikt. Ingesteld in de punt- of lijnmode is de laserstraal optimaal zichtbaar. In de rotatiestand draait de laserstraal met een snelheid van 680 omwentelingen per minuut op zijn eigen as. Afhankelijk van de toepassing kan de instelling met een multifunctionele knop worden aangepast.

De bouwlaser weegt ongeveer een kilo. De stroomverzorging gebeurt door twee 1,5V-penlight batterijen, die dertig uur werken garanderen. De BL 50R wordt met ontvanger geleverd in een koffer. De adviesprijs is 1348 gulden exclusief btw.

Robert Bosch BV, Hoofddorp, telefoon (023) 5656600.

De rotatielaser op statief.

Reageer op dit artikel