nieuws

Roermond krijgt ‘design’ merkendorp

bouwbreed Premium

roermond – Na een langdurige en pittige gedachtewisseling is de gemeenteraad van Roermond akkoord gegaan met de vestiging en bouw van een designer outlet centre (d.o.c.) of merkendorp op het terrein van de voormalige Ernst Casimirkazerne en omgeving.

Opdrachtgever en initiatiefnemer is de Engels Amerikaanse Groep BAA Mc Arthur Glen (BMC). Het projectgebied is zestien hectare groot. Het d.o.c. krijgt met de bijbehorende parkeervoorzieningen en bioscoop een hoogwaardige winkelomgeving.

De totale omvang van het merkendorp bedraagt tussen de 20.000 en 35.000 vierkante meter vloeroppervlakte, onderverdeeld in kleine individuele winkelunits. Het gaat om geintegreerde detaillisten die restpartijen en seizoensoverschotten verkopen. Tachtig procent bestaat uit kleding, schoeisel en sportartikelen.

De plannen worden gecoordineerd door REO Midden-Limburg. REO zorgt tevens voor een specifiek, sobere en doelmatige bodemsanering en legt samen met de gemeente Roermond, op het voorterrein van de kazerne een ondergrondse parkeergarage aan.

Reageer op dit artikel