nieuws

Pittig geprijsde ‘woning van morgen’

bouwbreed

malmo – De ontwikkeling van het project the European Village in het Zuid-Zweedse Malmo loopt gesmeerd. Negentien landen, waaronder Nederland, hebben al blijk gegeven van hun belangstelling voor de expositie in 2001. Dat meldt de Zweedse rijksdienst voor volkshuisvesting (Boverket). Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk landen in Europa hun visie op ‘de woning van morgen’ omzetten in de praktijk. Dat wil zeggen via de bouw van een echt huis, dat na de expositie gewoon kan worden verkocht op de reguliere woningmarkt. De woningen moeten worden gerealiseerd volgens de nationale bouwtradities van de deelnemende landen en met de daar gangbare materialen. Daarnaast dient sprake te zijn van nieuwe ecologische oplossingen, de jongste ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie en flexibiliteit ten aanzien van de vormgeving.

In totaal mikt the European Village op 20 tot 25 woningen op een exclusieve plek aan de Oresont. De marktprijzen vallen mede daardoor vrij pittig uit, waarschijnlijk tussen de 550.000 en 875.00 gulden. The European Village biedt volgens de Zweden straks een uitstekende mogelijkheid om de diverse bouwprocedures te vergelijken, omdat voor iedereen dezelfde voorwaarden gelden.

Reageer op dit artikel