nieuws

Ontwerp lichtgevend fietsviaduct wint

bouwbreed

haarlem – Het ontwerp voor een fietsviaduct met verlichting in de leuning en een glazen balustrade van het bureau Zwarts en Jansma/IV Consultants is door de Stichting Mainport en Groen verkozen om te worden gerealiseerd over de A4 als onderdeel van de historische Geniedijk. De Geniedijk loopt dwars door de Haarlemmermeer en maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam.

In het ontwerp is het fietspad op een draagconstructie geplaatst waardoor de fietser ‘zwevend’ over de snelweg rijdt. De uiteinden van de brug komen niet uit de dijk, maar lijken erop gelegd. Het zweven wordt benadrukt doordat de balustraden in glas zijn uitgevoerd. In de leuning is verlichting aangebracht. Vanaf de A4 is de brug ’s nachts te zien als een gele lichtlijn.

Reageer op dit artikel