nieuws

Ongelukken op de A1 toeval en gewoon pech

bouwbreed

markelo – Op de A1 kantelden de afgelopen twee maanden zeven vrachtauto’s. Volgens Transport en Logistiek Nederland was de rechter rijstrook ter plekke mogelijk te smal. Volgens Rijkswaterstaat was aan alle veiligheidsvoorschriften voldaan.

De regiopolitie Twente concludeerde deze week dat niet echt een oorzaak voor de ongevallen is aan te wijzen. Voorlichter I. Hogebrug spreekt van “toevallig en gewoon pech”.

In verband met grootschalige onderhoudswerkzaamheden is ter hoogte van Markelo en Rijssen een weghelft volledig afgesloten. Per richting zijn twee smalle rijstroken (maximale breedte drie meter) beschikbaar, waarbij het verkeer tijdelijk gebruik mocht maken van de vluchtstrook. Een aantal vrachtwagens bleek daar in de problemen te komen en belandde met het voorwiel in de zachte berm.

Deze week deed zich wederom een incident voor. Een Duitse chauffeur raakte daarbij bekneld en werd ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

De werkzaamheden op het zeventien kilometer lange traject worden deze week afgerond.

Reageer op dit artikel