nieuws

NS mag van rechter verder met Gooiboog

bouwbreed

weesp – De NS kunnen door met de ontwikkeling van de zogenoemde Gooiboog bij Weesp. De Raad van State weigerde om het bestemmingsplan te schorsen dat de aanleg van de Gooiboog mogelijk maakt. De NS investeert 130 miljoen in het project. Door dit nieuwe stuk rail ontstaat er een directe treinverbinding tussen het Gooi en Almere. Tot nu toe moesten de reizigers uit het Gooi in Weesp overstappen.

Een groep Weespenaren moet grond afstaan aan de NS. Daar voelt ze niets voor, vandaar haar eis om schorsing bij de Raad van State. Tijdens de zitting bij de Raad van State verklaarde projectleider van de NS, Jaap Kapteyn, dat er al een begin is gemaakt met de aanbesteding van het project. Via een voorinschrijvingsronde werden er reeds vijf Nederlandse aannemers geselecteerd, die aan de vervolginschrijving mogen meedoen. Die procedure zal nu verder afgerond kunnen worden.

Reageer op dit artikel