nieuws

Noord-Holland verkoopt molens

bouwbreed

haarlem – De Molenstichting Alkmaar en de Stichting De Schermermolens zijn met de provincie Noord-Holland overeengekomen om acht molens in Alkmaar, Oudorp en Oterleek te kopen. De provincie wilde al langere tijd van de molens af, maar ze pas verkopen na restauratie. Op verzoek van beide stichtingen verkoopt de provincie de molens toch in de staat waarin ze nu verkeren. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van ruim 2,2 miljoen gulden.

Adviesbureau Toornen en Partners uit Haarlem heeft onderzocht welke bedragen nodig zijn voor het onderhoud. De gemiddelde jaarlijkse onderhoudslast bedraagt bijna 10.000 gulden. Voor groot onderhoud is een bedrag van ruim 11.000 gulden per jaar nodig.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels