nieuws

Nieuw metaalbouwsysteem van Rockwool

bouwbreed Premium

Isolatiefabrikant Rockwool heeft een nieuw systeem voor metaalbouw geintroduceerd. Dat bestaat uit een speciale isolatieplaat en een zelfborende schroef. Het systeem, 209 DUO genaamd, is gepatenteerd.

De isolatieplaat wordt gemaakt volgens het Rockwool dual density procede. De plaat bestaat uit een harde toplaag in combinatie met een flexibele onderlaag. Een aparte koudebrugstrook is overbodig. De isolatieplaat is ingesneden en kan klemvast in de bonnendoosflens worden geplaatst. De flexibele binnenlaag zorgt voor de aansluiting in de binnendoos. De toplaag zorgt voor een vlak isolatiepakket en stevigheid tijdens de montage van de buitenbeplating.

De 209 DUO-bevestiger kan zonder voorboren worden verwerkt. De geintegreerde afstandshouder waarborgt de afstand tussen binnendoosflens en buitenbeplating. De bevestiger is leverbaar in drie uitvoeringen: blank gelakt met kleurdoppen, gepoedercoat of met nyco-kleurkap. Alle versies zijn in dertien standaardkleuren leverbaar en er is ook een rvs-uitvoering.

Rockwool MetaalbouwSysteem 209 DUO haalt een Rc-waarde van 2,5 m2K/W. Daarnaast zijn de akoestische en brandwerende (180 minuten) waarden hoog.

Rockwool Lapinus BV, Roermond, telefoon (0475) 353333.

Reageer op dit artikel