nieuws

Limburg: geld voor stadsvernieuwing

bouwbreed Premium

maastricht – Limburg ontvangt de komende vijf jaar 116,2 miljoen uit de pot stadsvernieuwing van het ministerie van Volkshuisvesting. Het totaal landelijk budget voor stedelijke vernieuwing tot 2004 bedraagt 4,3 miljard. Voor de komende tien jaar is tien miljard beschikbaar.

Het geld is bedoeld voor alle onderdelen die onder stadsvernieuwing vallen, betaalbare nieuwbouw en sanering van bodemvervuiling. Meer dan de helft van het geld dat Limburg ontvangt, is bestemd voor de drie gemeenten die onder het grotestedenbeleid vallen. Dit zijn Maastricht 26,6 miljoen, Venlo 11,4 miljoen en Heerlen 21,4 miljoen. Voor 1 november moeten deze gemeenten een ontwikkelingsprogramma indienen bij het ministerie. Het resterende bedrag is bestemd voor de overige Limburgse gemeenten.

Reageer op dit artikel