nieuws

Kunststof infiltratiebollen

bouwbreed

In Cobouw van 21 juli las ik een bericht over kunststof infiltratiebollen. Daarin staat vermeld dat Feniks Recycling in Zaandam, onderdeel van Ballast Nedam Grond en Wegen, op het idee van de infiltratiebollen kwam.

Dit bedenksel is echter niet van Feniks Recycling zelf afkomstig.

In de periode van mei 1996 tot juni 1997 ben ik werkzaam geweest bij Ballast Nedam Grond en Wegen, afdeling techniek en advies. Mijn directe collega aldaar, de heer D. Rombout, heeft het idee van de infiltratiebollen bedacht (hij werkte aan het bouw- en woonrijp maken van Vinex-locaties), dus niet Feniks Recycling.

Daar Feniks een onderdeel is van Ballast Nedam, kan ik me wel voorstellen dat zijn idee bij Feniks terecht is gekomen.

Dat D. Rombout (projectleider bij Ballast) dit idee heeft bedacht staat zelfs voor honderd procent vast, want ik heb als zijn collega destijds zelf kunnen volgen hoe hij in overleg met de directeur van Ballast Nedam Grond en Wegen aan de slag is gegaan voor een patentaanvraag.

Ik vind het bijzonder jammer dat de inbreng van deze man totaal niet in het artikel wordt genoemd (dit is overigens geen verwijt richting Cobouw) en dat de ‘werkgevers’, zoals gewoonlijk, met de eer strijken.

Ing GF Kamphuis, Den Bosch

Reageer op dit artikel