nieuws

Komatsu verbetert bulldozers

bouwbreed

Komatsu heeft aan zijn bulldozer D375A-3 verbeteringen aangebracht. Deze hebben geleid tot een betere stabiliteit en prestaties en een groter comfort voor de machinist.

Deze bulldozer is uitgerust met een motor van 525 pk (391 kW) en heeft een nominale belasting van 67 ton. De schopcapaciteit van de Semi-U-dozer bedraagt 18,5 kubieke meter, die van de U-dozer 22 kubieke meter.

Van de machine zijn de rupsbanden verlengd, het aantal rollen is van zes naar zeven gegaan. Dit levert extra stabiliteit op.

Cabine

De nieuwe hexagonale cabine is breder en langer. Hierdoor beschikt de machinist over 17 procent meer binnenruimte. Tegelijkertijd heeft hij een beter overzicht over het werk. De airco en verwarming zijn eveneens verbeterd en voor een betere luchtspreiding zijn in het plafond meer luchtkanalen aangebracht.

De stoel van de machinist is met een enkele schuifhendel in de optimale positie te zetten.

De bulldozer D475-2 is opgewaardeerd met de specifieke Dash-3-technologie van Komatsu. Tegelijkertijd heeft de fabrikant de versie D475A-3 geintroduceerd. Deze bulldozer is vooral bedoeld voor specifieke toepassingen als kolenvervoer. De schopcapaciteit is 45 kubieke meter. Beide machines hebben motoren van 860 pk (641 kW) en een nominale belasting van 100 ton.

Het motorvermogen van de D475-2 is met bijna 12 procent verhoogd, een elektronische regelaar zorgt voor een hoger brandstofrendement en minder emissie. De cabine is, net als die van de D375, vergroot en de luchtbehandeling is verbeterd.

De vorige versie van de D475 had twee handbedieningshendels, nu zijn de functies in een hendel samengebracht.

Komatsu, Vilvoorde (B), telefoon: (0032) 22552411.

De A3-versie van de D475 heeft een schopcapaciteit van 45 kuub.

Reageer op dit artikel