nieuws

Justitie vordert zes miljoen gulden van directeur recyclingbedrijf Utrecht

bouwbreed Premium

dordrecht – Justitie in Dordrecht vordert ruim zes miljoen gulden illegaal verkregen winst van directeur W.J. van Bentum van het Utrechtse bedrijf Van Bentum Recycling. Het bedrijf heeft dat bedrag volgens het OM verdiend met het storten van zeefzand in polder Nieuwland in Alblasserdam.

De schatting van justitie is enerzijds gebaseerd op betalingen voor de inname van het materiaal en anderzijds op de kostenbesparing die het Van Bentum opleverde door eigen materiaal ongereinigd in de polder te storten.

De vordering tegen Van Bentum en zijn bedrijf wordt donderdag 15 juli pro forma voor de rechtbank in Dordrecht behandeld en zal daarna met een schriftelijke procedure afgehandeld.

Reageer op dit artikel