nieuws

HR-ketel verbetert milieu aanmerkelijk

bouwbreed

den haag – Vervanging van oude verwarmingsketels door hoogrendementsketels vermindert de uitstoot van koolstofdioxide met zo’n 2,1 Megaton. Dat is veel meer dan bijvoorbeeld bespaard kan worden door alleen muur- en vloerisolatie. De uitstoot van de huishoudens vermindert daarmee met ruim tien procent. Nederland voldoet op die manier aan de eisen die het Kyoto-protocol van het Klimaatverdrag stelt.

Slechts een kwart van de particuliere koopwoningen beschikt over een hoogrendementsketel. In de sociale huursector gaat het om zo’n vijftien procent.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Energie Centrum Nederland. De stichting Gaskeur bood deze bevindingen aan de Tweede Kamer aan en stelde voor subsidie te geven op de aanschaf van hoogrendementsketels.

Reageer op dit artikel