nieuws

Geosysteem met palmcomputer

bouwbreed Premium

Leica Geosystems heeft een nieuw geintegreerd GPS/GIS-systeem ontwikkeld, dat compatible is met de office-software van DataPRO. Het systeem heeft de naam GS50 meegekregen. Het bestaat uit een palmcomputer met volledig Qwertytoetsenbord, een lcd-scherm, de Leica Clear-Track-GPS-technologie, en een geheel nieuw softwarepakket.

Het Global Position System (GPS) is het meetsysteem met behulp van satellieten. Het systeem is tot 1 centimeter nauwkeurig. Het softwarepakket vereenvoudigt het proces van verzamelen en opslag van geografische meetgegevens.

De handpalmcomputer heeft een opslagcapaciteit van 85 MB. Met behulp van een PCMCIA-kaart en een (mobiele) telefoon kunnen gegevens uit het veld rechtstreeks naar kantoor worden gestuurd. Het Leica-systeem 500 GPS kan de gegevens rechtstreeks verwerken en integreren.

Ook is het mogelijk de palmcomputer rechtstreeks op het kantoorsysteem aan te sluiten voor de overdracht van gegevens.

Leica Inc., Torrance, Californie (USA), telefoon: (001) 3107915300.

De palmcomputer kan de meetgegevens rechtstreeks naar de kantoorcomputer sturen.

Reageer op dit artikel