nieuws

Faillissement Toonen aangevraagd

bouwbreed Premium

uden – FNV Bondgenoten heeft het faillissement aangevraagd van twee bv’s van loonwerkbedrijf A. Toonen in Uden. Met een overnamekandidaat is overeengekomen dat de ongeveer 50 personeelsleden, voor het merendeel oudere werknemers, met hun huidige arbeidsvoorwaarden in zijn dienst overgaan.

Toonen heeft al jarenlang financiele problemen. Tot begin juli hadden de werknemers in dienst van Toonen Cultuurtechniek tien weken loon tegoed plus nog een flink bedrag aan vakantiebonnen. Hetzelfde bleek te gelden voor Toonen Wegenbouw. Bij de uitvoeringsinstellingen sociale zekerheid van GUO en SFB heeft Toonen naar schatting bijna een miljoen gulden schuld. Veel leveranciers willen alleen nog contant leveren, terwijl de ING-bank in de lente de geldkraan al dichtdraaide.

Reageer op dit artikel