nieuws

Dijken Groningen op tijd klaar

bouwbreed

groningen – Nog voor het winterseizoen worden de meest kritieke dijken bij Groningen en Winschoten versterkt, die vorig jaar dreigden te bezwijken als gevolg van de enorme wateroverlast. Met de snelle aanpak van de dijken is naar schatting zes miljoen gulden gemoeid.

Het werk langs het Winschoterdiep is door de provincie aanbesteed aan aannemingsbedrijf Dekker uit Groningen. Volgens woordvoerder D. Bos van de provincie gaat aannemer Dekker onmiddellijk na de bouwvak aan de slag met de werkzaamheden. “De dijk wordt niet alleen opgehoogd maar ook voorzien van stalen damwanden. Voor 1 november moet het werk afgerond zijn. Zo hopen we kritieke situaties in de nabije toekomst te voorkomen. Met de aanpak is 3,2 miljoen gulden gemoeid.”

Een ander verhaal is de aanpak van de Hoornse Dijk ten zuiden van Groningen. Dit gebied valt niet onder beheer van de provincie, maar onder het waterschap Noorderzijlvest. Plaatsvervangend woordvoerder K. Meijer van het waterschap kan bevestigen dat ook de werkzaamheden aan de Hoornse Dijk zijn aanbesteed en dat er enkele miljoenen guldens mee zijn gemoeid. Hij wil echter nog niet onthullen aan welk aannemingsbedrijf de klus is gegund. “Wel is het zo dat direct na de bouwvak met de werkzaamheden wordt begonnen en dat het werk voor 1 oktober moet zijn afgerond.”

Reageer op dit artikel