nieuws

Cementindustrie klaagt nood bij Prodi

bouwbreed Premium

brussel – De Europese Commissie moet in haar beleid voldoende oog houden voor het bedrijfsleven. Het is de taak van de Commissie ervoor te zorgen dat sectoren als de cementindustrie maximaal kunnen bijdragen aan de welvaart en het welzijn van de Unie. Op die manier waarborgt de EC de concurrentiekracht van de Europese bedrijven op de wereldmarkt. Nieuwe lasten beperken volgens de Europese Cement Associatie (Cembureau) deze kracht.

Cembureau schrijft dit in een brief aan EC-voorzitter Prodi. De organisatie stelde de brief op samen met vertegenwoordigers van andere Europese bedrijfstakorganisaties.

Cembureau constateert dat het beleid van de Europese Unie niet altijd recht doet aan de belangen van de productie-industrie. Dit jaar reserveert het directoraat-generaal voor de industrie niet meer dan 1,27 procent van het budget voor de interne markt, wat volgens Cembureau overeenkomt met 0,08 procent van het totale EC-budget. Speciale industriefondsen van het directoraat-generaal verhogen de genoemde 1,27 procent met 0,2 procent. De gezamenlijke industriele organisaties noemen dat een schamel bedrag.

Reageer op dit artikel