nieuws

Bedrijventerrein Hazeldonk kan doorgaan

bouwbreed

breda – Breda kan voorlopig door met de ontwikkeling van het bedrijventerrein Hazeldonk 3. Dat heeft de Raad van State bekendgemaakt. Tegen de plannen was eerder bezwaar aangetekend door de Brabantse Milieufederatie en milieuorganisatie De Groene Koepel. Die vreesden dat een natuurgebied, waar veel kikkers en salamanders leven, verloren zou gaan.

De Raad van State heeft Breda toestemming gegeven negentien van de 25 hectare te ontwikkelen. Belangrijk argument om verder te gaan, is de mogelijke komst van het Koreaanse bedrijf Daewoo. De autofabrikant heeft voor een nieuw distributiecentrum tien hectare terrein nodig.

Over de resterende zes hectare moet nog een beslissing worden genomen. Voordat hij hiertoe overgaat, wil de voorzitter van de Raad van State antwoord op de vraag of een alternatieve locatie voorhanden is. Ook is het de raad nog niet duidelijk of de procedure tot afwijking van het streekplan had moeten worden gevolgd. De definitieve uitspraak wordt over een half jaar verwacht. (anp)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels