nieuws

Arcadis kwijnt in USA langzaam weg

bouwbreed Premium

den haag – De positie van Arcadis op de Amerikaanse markt is tanende. In de jaarlijkse Top 500 Design Firms van het vakblad ENR komt het ingenieursbureau uit Arnhem op de 48ste plaats. Een jaar eerder stond Arcadis Geraghty en Miller op de 46ste plaats. Deze positie wordt nu ingenomen door Fugro.

Eerder dit jaar heeft Arcadis uitgesproken actief op zoek te gaan naar overnamekandidaten. Het doel is het bereiken van een vooraanstaande positie in Amerika. “We willen van kust-tot-kust actief zijn. Met onze huidige positie ben ik niet tevreden”, zei drs. F.P. Luttmer, voorzitter raad van bestuur Arcadis, in deze krant. “We zijn een regionale speler. Daarom zoeken we op het vlak van industriele engineering en infrastructuur bedrijven die over te nemen zijn.”

Volgens de ENR-samenstellers van de Top 500 realiseerde Arcadis in Amerika een omzet van 166,3 miljoen dollar. Het merendeel van de inkomsten is gerelateerd aan milieuwerken. Volgens het Amerikaanse vakblad heeft Arcadis daarin wel een vooraanstaande positie. Zo sloot Arcadis Geraghty en Miller enkele weken geleden een milieucontract met Lockheed Martin. Voor de vliegtuigbouwer worden vier locaties gesaneerd.

Fugro dankt de stijging van 52 naar 46 aan zijn positie in de olie- en gasindustrie. Ondanks de lage prijzen wist het ingenieursbureau uit Leidschendam op vlak van offshore en onderwaterfaciliteiten giganten als ABB Lummus Global en Fluor Daniel voor te blijven.

Reageer op dit artikel