nieuws

Amerikaanse garage even groot als woning

bouwbreed

tucson, arizona – Amerikanen willen als het even kan een groot huis. Buiten de binnenstad. Met een nog grotere garage. Het gemiddelde woonhuis in de VS is de afgelopen dertig jaar met de helft gegroeid, terwijl de gezinsgrootte met 20 procent is teruggelopen.

De garages worden ook steeds groter. In 1989 had maar tien procent van de woonhuizen in de VS een garage voor drie of meer auto’s, in 1998 was dat al 16 procent en het aantal stijgt. Een garage met ruimte voor vier auto’s is al niets bijzonders meer. Ook de garage voor vijf auto’s is niet ver meer en in Tucson, in de staat Arizona, biedt een projectontwikkelaar al garages met ruimte voor zes auto’s. In dat geval krijgen de auto’s bijna evenveel ruimte als de mensen.

Reageer op dit artikel