nieuws

Ytong met eigen website op Internet

bouwbreed

Ytong Nederland BV, fabrikant van cellenbetonproducten, heeft een eigen Internetsite: www.ytong.nl. De site is bedoeld als hulpmiddel bij het ontwerpen, rekenen, tekenen en bouwen met cellenbeton.

In alle toepassingen van Ytong-producten is onderscheid gemaakt tussen woning- en utiliteitsbouw. Elke toepassing is voorzien van teksten over onder meer techniek en statica, verwerking en montage, afwerking, isolatiewaarden, brandwerendheid, aansluitingen, gewicht en diktebepalingen. Alle onderdelen zijn voorzien van illustraties en/of foto’s. Elke toepassing is voorzien van de benodigde bestekteksten.

Ytong wilde extra ‘gereedschap’ scheppen, om beter tot een gewenste oplossing in cellenbeton te komen. Dat is de belangrijkste achterliggende gedachte geweest bij het samenstellen van de Internetsite.

De site bevat tevens een stappenplan, waarin aan de hand van foto’s en bijbehorende teksten stap voor stap een toepassing van cellenbeton wordt uitgelegd.

De site biedt ook informatie over de organisatie, vacatures, een evenementenagenda, informatie voor scholen en een project van de maand.

Ytong Nederland BV, Vuren, telefoon (0183) 671234.

Reageer op dit artikel