nieuws

Wessels vertegenwoordigt machines Komline-Sanderson

bouwbreed Premium

Wessels Milieu Techniek BV (WMT) is sinds het begin van deze maand de exclusieve vertegenwoordiger van de slibontwateringsmachines in de Benelux van Komline-Sanderson. Dat bedrijf startte in 1946 en is toonaangevend in de Verenigde Staten. Ook in Canada en het Verenigd Koninkrijk is het bedrijf ‘groot’ in de slibontwateringsmarkt.

Hoewel WMT het hele assortiment beheert, zal het bedrijf zich voornamelijk richten op de verkoop van bandindikkers en zeefbandpersen.

De producten van Komline-Sanderson zijn standaard voorzien van een hydraulisch systeem voor bandspanning en -sturing en de lagers zijn berekend op een miljoen bedrijfsuren.

De machines van Komline-Sanderson onderscheiden zich door een op de voorontwatering geplaatst en gepatenteerd systeem van Rotokone.

Door toepassing van dit systeem is in de indikfase al veel water ontweken en heeft het slib al voor de perszone een grote stabiliteit. Hierdoor kan de bandspanning van de zeefbandpersen worden opgevoerd tot ongeveer zestig bar.

Ook de bandindikkers zijn uitgerust met het Rotokonesysteem. Hierdoor is een hydraulische belasting mogelijk tot zestig kubieke meter per uur. Dat is de helft meer dan gebruikelijk.

Wessels Milieu Techniek BV, Purmerend, telefoon (0299) 473337.

Reageer op dit artikel