nieuws

Verkeer en Waterstaat

bouwbreed Premium

Met asfalt alleen los je geen files op. Daarom zet minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat filebegeleiders in. Zij moeten de files met twintig procent terugdringen. HP/De Tijd ging mee naar de ‘wegenspaghetti’ van het Prins Clausplein bij Den Haag. De verkeersassistenten staan tijdens de spits langs zes drukke snelwegen en geven aanwijzingen aan automobilisten. Vooral op plekken waar weven en invoegen het verkeer stremmen, kunnen de filebegeleiders van nut zijn. Wie zich niet houdt aan de aanwijzingen kan rekenen op een bekeuring.

De ervaring is dat files voorspelbaar zijn: altijd is het op dezelfde plekken raak. De filebegeleiders willen het leed verzachten, maar kunnen de files niet oplossen.

Minister Netelenbos komt met steeds meer maatregelen ter bevordering van de doorstroming: verongelukte auto’s worden sneller weggesleept, een inhaalverbod voor vrachtwagens en natuurlijk het omstreden rekeningrijden.

Reageer op dit artikel