nieuws

Ubbink zet punt achter productie voor bouw

bouwbreed

doesburg – Koninklijke Ubbink verkoopt zijn divisie Bouwproducten. Mocht de verkoop doorgaan, dan gebruikt Ubbink de opbrengst om de tuindivisie te versterken.

Ubbink heeft een goede kandidaat gevonden voor de business unit Bouwproducten. De onderneming uit Doesburg onderhandelt op dit moment met Centrotec Hochleistungskunststoffe uit Marsberg.

Het Duitse Centrotec is een snelgroeiende – hightech kunststof – onderneming op het gebied van halffabrikaten, eindproducten en rookgasafvoersystemen voor cv-ketels.

De genoteerde onderneming – met een beurswaarde van 150 miljoen gulden – heeft een totale omzet van 40 miljoen.

Met de nieuwe eigenaar verwacht Ubbink de internationale marktpositie van Bouwproducten te versterken. De twee werken al samen op het vlak van rookgasafvoersystemen. Centrotec heeft met dit product een belangrijke positie op de Duitse markt.

Lucratief

Ubbink verkoopt wel het meest lucratieve onderdeel van de gehele groep. De omzet van de business unit ligt op circa 90 miljoen, gulden, een toename van van 17 miljoen ten opzichte van vorig jaar. Over 1998 realiseerde Koninklijke Ubbink een winst van 4,4 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel