nieuws

Tuinder tracht nieuwbouw te torpederen

bouwbreed

den haag – Miljoenen stonden er bij de Raad van State in Den Haag op het spel voor de bouwer/ontwikkelaar Combinatie Gaag VOF uit Schipluiden.

Via een bij de Raad aangespannen hoger-beroeps spoedprocedure tracht Kwekerij Tass bouwvergunningen geschorst te krijgen, die de gemeente Schipluiden afgaf voor 122 woningen en een appartementencomplex van in het totaal 32 units. Het gaat om een project dat de Combinatie Gaag ontwikkelt bij de Hoornsekade, waaraan ook de tuinderij zit. Saillant detail is dat het appartementencomplex inmiddels z’n hoogste punt heeft bereikt en dat de woningen er allemaal al staan. De advocaat van de kweker, G. Seelen uit Leiden, zet het hoger beroep bij de Raad van State toch door, omdat hij met het vonnis zijn voordeel wil doen in volgende rechtszaken.

De nieuwbouw in Schipluiden wordt in fasen uitgevoerd. De derde fase komt nu aan snee. Wil advocaat Seelen in volgende procedures tegen die derde fase enige kans maken, dan moet volgens hem eerst in hoger beroep worden vastgesteld dat hij ook in de vorige zaken gelijk had.

De kweker is tegen de nieuwbouw omdat hij schaduwhinder zou ondervinden. Hij vreest voor een omzetdaling van 15.000 gulden per jaar door mindere groei van zijn gewassen.

Voor Combinatie Gaag VOF uit Schipluiden kan de kwestie nog meer in de papieren lopen. Mocht de derde fase (twintig woningen in diverse prijsklassen) uiteindelijk niet doorgaan, dan levert dat een tegenvaller op van ruim veertien miljoen gulden. De Combinatie Gaag is een samenwerkingsverband tussen het Aannemersbedrijf GAM Van Leeuwen en de TRS ontwikkelingsgroep, beide uit Schipluiden. De uitspraak is over een week of twee uitspraak.

Reageer op dit artikel