nieuws

Telefoonstoring door kabelbreuk in bouwput

bouwbreed

groningen – Een gecompliceerde en lange tijd onvindbare kabelstoring bij KPN Telecom in Noord-Nederland heeft woensdag nagenoeg de gehele dag grote delen van het telefoonverkeer in de drie noordelijke provincies lamgelegd.

Aanvankelijk zocht KPN de oorzaak van de storing in de buurt van Hoogezand. Uren later bleek het om een beschadiging van een kabelpakket in de bouwput van de Westerhaven in de stad Groningen te gaan. Bij het slaan van een damwand onder water, waar Wilma Bouwbedrijf momenteel een ondergrondse parkeergarage en een winkelcomplex realiseert, werden volgens een woordvoerder van een speciaal ingericht crisiscentrum per abuis drie dikke glasvezelkabels geraakt. In de loop van de middag was de storing nog steeds niet geheel verholpen en was KPN bezig al het kabelverkeer om te leiden.

Niet bekend

KPN stuurde in Groningen speciale wagens de straat op – voorzien van speciale apparatuur – waarin mensen zeer dringende of belangrijke telefoongesprekken konden voeren. Overigens heeft KPN Telecom al laten weten zich bij eventuele schadeclaims van bedrijven op ‘overmacht’ te zullen beroepen.

Reageer op dit artikel